جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

بوسیدن میت بعد از غسل چه حکمی دارد ؟

فهرست مطالب
احکام غسل میت چیست؟

غسل میت در دین اسلام جزو یکی از غسل های واب به حساب می آید. میت مسلمان باید با آداب و رسوم خاصی شسته شود و سپس برای خاکسپاری آماده شود که به آن غسل می گویند. غسل دادن مرده آداب مخصوص به خود را دارد. یک سری بایدها و نبایدها برای انجام غسل وجود دارد.

کسی که می خواهد غسل و شستن مرده را انجام دهد، حتما باید با این آداب و احکام آشنایی داشته باشد تا مراحل تغسیل طبق توصیه های دینی پیش برود. اما آیا با آداب غسل میت و نحوه شستن میت آشنایی دارید؟ آیا می دانید برای غسل دادن مرده چه کارهایی انجام می هند و این کارها به چه منظوری است؟آنچه که قصد داریم در این بخش به بررسی آن بپردازیم، آداب شستن و غسل دادن مرده است. با ما همراه باشید.

غسل میت چیست؟

غسل میت به معنی شستن مرده مسلمان با شرایط و آداب و رسوم خاص است. برای انجام این غسل انجام یک سری از کارها مستحب و انجام یک سری از کارها واجب است. در واقع برای شستن مرده، او را سه غسل می دهند.

غسل میت

در مرحله اول او را با آبی که در آن سدر وجود دارد، غسل می دهند سپس در مرحله بعدی، غسل را با مخلوطی از آب و کافور انجام می دهند. هر کدام از این مراحل به منظور خاصی انجام می شوند که در ادامه برایتان عنوان خواهیم کرد. پس از انجام این دو مرحله شستن و غسل دادن میت با آب خالص انجام می شود.

رعایت مواردی که در غسل دادن میت ضروری و واجب می باشد

1- شخصی که می خواهد میت را غسل دهد، حتما باید قصد قربت داشته باشد و حتما میت را به نیت تقرب به خدا غسل دهد.

2- آبی که با آن غسل و شستن میت انجام می شود، حتما باید پاک و تمیز باشد.

3- در صورتی که نجاستی روی بدن مرده است، حتما قبل از شروع غسل باید آن را برطرف کنند.

4- در صورتی که روی سطح پوست مرده موانعی برای رسیدن آب وجود دارد، حتما باید برطرف شود.

5- ظرف و حتی محلی که غسل و شستن میت در آن انجام می شود، باید کاملا پاک و مباح باشد.

تمامی این موارد جزو واجبات غسل و شستن میت بود.

مواردی که برای غسل میت مستحب است

اما انجام یک سری کارها نیز مستحب است که معمولا همه آن را انجام می دهند. موارد زیر همگی جزو این مستحبات هستند:

  • میت برای غسل دادن باید رو به قبله باشد.
  • محل شستشوی میت باید یک سکوی بلند یا یک تخت بلند باشد.
  • حتما غسل باید در سایه و به دور از نور خورشید انجام شود.
  • در هر سه غسل، شستشوی میت باید از سمت راست سر شروع شود.
  • پس از پایان غسل، میت را باید با یک پارچه تمیز خشک کنند.

غسل میت بر چه کسانی حرام است؟

آیا می دانید غسل میت بر چه کسانی حرام است؟ همانطور که گفتیم توصیه به انجام غسل یکی از توصیه های دینی است. بنابراین در صورتی که میت به دین اسلام کافر باشد، انجام غسل برای او حرام است.

غسل میت بر چه کسانی حرام است

همچنین اگر کودکی که 6 سال تمام دارد و پدر و مادر او هر دو به دین اسلام کافر هستند، انجام غسل برای او نیز حرام است و جایز نمی باشد. همچنین حرام است که مرد و زن نامحرم یکدیگر را غسل دهند.

غسل و شستن میت زن

یکی از آداب غسل میت این است که غسال (غسل دهنده) همجنس میت باشد. یعنی میت زن را غسال زن و میت مرد را غسال مرد غسل دهد. در خصوص شستن مرده زن باید بگوییم جایز است که شوهرش نیز او را غسل دهد. اما به طور کلی به هیچ عنوان جایز نیست که سایر مردها و حتی محارم میت زن، او را غسل دهند. بنابراین غسل و شستن میت زن باید توسط یک زن انجام شود.

همچنین بخوانید : معرفی 9 آرامگاه در تهران که باید بشناسید

برای غسل میت توصیه شده است که غسال مستقیما به عورت میت نگاه نکند. زیرا در این صورت گناهش برای غسال نوشته می شود. توصیه شده تا در حین شستن مرده (چه زن و چه مرد) ناحیه عورت او پوشیده شود. حتی در صورتی که غسال زن بخواهد مرده زن را نیز شسته و غسل دهد، باز هم باید عورت مرده را بپوشاند و مستقیما به او نگاه نکند.

شستن و غسل میت زن

آیا می دانید به چه علت؟ زیرا ممکن است افراد دیگری نیز برای شستن مرده به محل شستشو بیایند. در این صورت جایز نیست که ناحیه شرمگاهی در معرض دید تمام افراد باشد.

بوسیدن میت بعد از غسل

یکی از رایج ترین کارهایی که معمولا خانواده میت آن را انجام می دهند، بوسیدن میت بعد از غسل است. با توجه به اینکه پس از شستن میت و کفن کردن او، خانواده اش برای وداع آخر حضور پیدا می کنند، بوسیدن میت جایز است. اما یک سری احکام و آداب در این خصوص وجود دارد.

در صورتی که قبل از شستن و غسل میت خانواده او، با بدن میت تماس داشته باشند یا او را ببوسند، آنها نیز باید غسل انجام دهند. زیرا روایت است که پس از مرگ، فرد متوفی جنب می شود و پاک نیست. بنابراین تا قبل از شستن و غسل دادن او، تماس یا بوسیدن جایز نیست.

در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، حتما باید افرادی که با مرده تماس داشته اند، غسل مس میت انجام دهند تا پاک شوند. در صورتی که پس از غسل میت، شخصی از اعضای خانواده او که بعد از مرگ و قبل از غسل با او تماس داشته و غسل مس میت انجام نداده باشد میت را ببوسد، غسل میت برای فرد متوفی باید مجددا انجام شود.

همچنین باید در نظر داشت که پس از غسل و شستن میت، بدن فرد فوت شده کاملا پاک است. در صورتی که یکی از اعضای خانواده اش هنگام بوسیدن میت گریه کنند و اشک آنها روی بدن مرده بریزد، غسل میت باطل است و باید مجددا انجام شود. به طور کلی بوسیدن میت زن تنها توسط محارم او جایز است. بنابراین هرگز نامحرمانی مانند برادر شوهر، شوهر خواهر و… نمی توانند میت زن را پس از غسل ببوسند. بوسیدن میت زن توسط شوهر و بالعکس نیز جایز است و مانعی ندارد.

غسل میت نوزاد

در خصوص غسل میت کودک یا نوزاد باید بگوییم در صورتی که حتی یکی از والدین او نیز مسلمان باشند، انجام غسل بر کودک یا نوزاد واجب می شود. حتی خوب است تا بدانید جنینی که بیشتر از 4 ماه سن داشته باشد، زنده محسوب می شود و در صورتی که سقط شود، باید غسل برای او انجام شود.

به طور کلی انجام غسل و شستن نوزادی که حتی بلافاصله پس از تولد بمیرد، باز هم واجب است. همانطور که می دانید یکی از آداب غسل و شستن میت این است که غسال مرد، مرده همجنس خود و غسال زن مرده همجنس خود را غسل دهند. در خصوص نوزاد این موضوع مستثنی است. یعنی در صورتی که شستن نوزاد دختر توسط یک غسال مرد انجام شود مانعی ندارد.

این موضوع در خصوص کودکان زیر سه سال صدق می کند. در صورتی که کودکی بالای سه سال سن داشته باشد، حتما باید توسط غسال همجنس خود شسته و غسل داده شود. غسل دادن و شستن نوزاد نیز مانند شستن مرده بزرگسال انجام می شود و دقیقا باید همان مراحل برای شستن نوزاد نیز انجام شود.

چرا میت را با سدر و کافور غسل می دهند؟

در بخش قبلی به این موضوع اشاره داشتیم که غسل میت طی سه مرحله انجام می شود؛ مرحله اول با مخلوطی از آب پاک و سدر، مرحله دوم با مخلوطی از آب پاک و کافور و در مرحله آخر با آب خالص. اما آیا علت آن را می دانید؟

همچنین بخوانید: بهترین خیرات برای اموات چیست؟

سدر و کافور هر دو ماده ای خوشبو هستند. طبق دستورات دینی و توصیه های امامان، مرده مسلمان باید کاملا تمیز و خوشبو برای کفن و دفن آماده شود. زیرا پس از مرگ فرشتگان با او ملاقات می کنند. پس باید کاملا تمیز و خوشبو باشد.

لفظ کافور در قرآن نیز آماده است. این ماده سفید، خوشبو و بلوری شکل جزو یکی از واجباتی است که باید قبل از کفن کردن، برای مرده استفاده شود. سدر نیز ماده ای است که به عنوان طهارت و پاکیزگی از آن استفاده می کنند. به همین علت در مرحله اول شستن مرده و غسل دادن او، ابتدا از سدر استفاده می کنند.

همچنین بخوانید : آیا خواندن سوره برای اموات ثواب دارد؟

همچنین در دین اسلام توصیه شده است که عورت مرده را سه مرتبه با مخلوط آب و سدر بشویند. این کار برای این است که بدن مرده کاملا تمیز و پاک شود. بنابراین از سدر برای پاکی و طهارت و از کافور برای خوشبو شدن جنازه استفاده می شود.

آیا زن حائض می تواند میت را غسل دهد؟

در غسل میت واجب است که مرده زن توسط یک غسال زن غسل داده شود. حال شاید این سوال مطرح شود که آیا زنی که خود حائض (پریود) است، می توانید میت زن را غسل دهد؟ با توجه به اینکه در اسلام تاکید شده است میت زن توسط زن غسل داده شود، این مورد اشکالی ندارد.

در صورتی که زنی در حالت حیض باشد، می توانید میت زن را شسته و غسل دهد. خوب است تا بدانید حتی اگر زنی جنب باشد، باز هم می تواند میت زن را غسل دهد و مانعی وجود ندارد.

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر و سنگ مزار

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر مرمر ، سنگ قبر گرانیت ، سنگ مزار مرمریت و سنگ مزار مصنوعی می باشد . جهت کسب اطلاع بابت خرید سنگ قبر می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۱۷۰۵ تماس حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

میانگین امتیاز 2.3 / 5 – تعداد رای 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

"*" indicates required fields