جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

آیا اموات دلتنگ می شوند؟

فهرست مطالب
آیا اموات دلتنگ می شوند؟

آیا دلتنگی اموات برای خانواده هایشان صحت دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بعد از مرگ و جدا شدن روح از بدن، شناخت و علاقه ها و ارتباطات هم چنان باقی می ماند. با این تفاوت که بعد از مرگ اختیار از آدم سلب می شود. تمامی مردگان صدای انسان ها را می شنوند و به احتمال زیاد با آن ها حرف می زنند، ولی ما توانایی شنیدن حرف های آن ها را نداریم.

آیا اموات هم دلتنگ می شوند ؟

برای رسیدن به پاسخ این سوال به سراغ روایاتی که از امام صادق در این زمینه نقل شده است، می رویم. یک روایتی در جلد 3، فروع کافی از امام صادق علیه السلام نقل شده است که: هیچ مومن و کافری وجود ندارد که در زمان ظهر به سراغ خانواده ی خود نرود.

زمانی که مومنی خانواده اش را در حال انجام اعمال نیک و پسندیده می بیند، خداوند مهربان را حمد و سپاس می گوید، و وقتی کافر خانواده ی خود را در حال انجام اعمال صالح ببیند به آن ها غبطه می خورد.

در روایت دیگری که در جلد 3 فروع کافی از امام صادق علیه السلام نقل شده است، مردگان به دیدن بازماندگان خود می آیند، به خصوص خانواده و فرزندانشان و به آن ها التماس می کنند که چیزی برای آن ها بفرستند. مردگان با بازماندگان خویش که در دنیا هستند همواره ارتباط برقرار می کنند، ولی کیفیت و کمیت آن بستگی به خداوند متعال و اعمال آن ها دارد.

چرا اموات هم دلتنگ می شوند؟

از پیامبر اکرم (ص) در مورد دلتنگی اموات نقل شده است که ارواح مومنان هر جمعه به آسمان دنیا می آیند و رو به روی خانه هایشان می ایستند. هر کدام از آن ها در حالی که با ناراحتی گریه می کنند و می گویند که ای کسان من، فرزندانم، پدرم و مادرم و نزدیکانم به ما عطوفت نمایید و با درهم پولی و یا لقمه ی نان و یا لباسی در حق ما رحم کنید.

دلتنگی اموات برای این دنیا می باشد یا برای خانوادهایشان دلتنگ می شوند؟

در پاسخ به این که دلتنگی اموات برای این دنیا می باشد یا برای خانواده هایشان باید گفت که، بستگی دارد دلتنگی را چگونه تفسیر کنیم. اگر دلتنگ شدن را به معنی غم و غصه و رنج و اندوه در نظر بگیریم، باید بگوییم که خداوند متعال هر گونه ناراحتی و غم و غصه و اندوه را از دل مومنان خود دور می کند.

ولی اگر دلتنگی اموات را به معنای آرزو و شوق دیدار فرض کنیم می توانیم بگوییم که: مومنان در بهشت برزخی به دلیل این که حقیقت و باطن امر برایشان روشن شده است، در دلشان آرزو می کنند که کاش از فرصت عمر بیشتر بهره می بردند  و به بندگی و دینداری در این دنیا می پرداختند.

همچنین بخوانید : آیا از اعمال شب اول قبر چیزی می دانید ؟

همین طور در دلشان شوق دیدن خانواده و بازماندگانشان را دارند تا از حال و روز آن ها با خبر شود. ولی اساسا والدینی که دار فانی را وداع می کنند، و از دنیا می روند، بیشتر از لحاظ دین و ایمان و تقوای فرزندانشان نگران می شوند تا خوراک و پوشاک و نیازهای دنیایی که دارند.

برای رفع دلتنگی اموات چه باید کرد؟

برای رفع دلتنگ شدن اموات از زمان های گذشته تا به الان رسم سر زدن به اموات و رفتن به سر مزار عزیزان به خصوص در پنجشنبه ها مرسوم بوده است. تمامی عزیزان از دست رفته ی ما نیاز به خواندن سوره و دعا دارند همچنین دادن خیرات و خواندن فاتحه برایشان توصیه می شود.

برای رفع دلتنگ شدن مرده سعی کنید هر پنجشنبه سر مزار آن ها رفته و با نثار فاتحه ای روح آن ها را شاد کنید. چون خداوند متعال به ارواح مومنان خود اجازه داده است که پنجشنبه ها به زیارت خانواده ی خود و دوستان در دنیا بروند.

آیا اموات می توانند خانواده شان را ملاقات کنند؟

با توجه به روایت های دینی نقل شده در مورد دلتنگی اموات از امامان، ارتباط اموات  و درگذشتگان با خانواده و دوستان و عزیزانشان در دنیا به طور کلی قطع نمی شوند، بلکه با توجه به مقام و منزلتی که دارند در فرصت های مختلفی می توانند دیدارهایی داشته باشند.

روز جمعه و عید فطر و قربان خداوند متعال به رضوان، نگهبان و مامور بهشت دستور می دهد که در میدان بهشت برزخی به ارواح مومنان اعلام کند که اجازه ی زیارت خانواده و بازماندگانشان را در دنیا دارند.

آیا اموات می توانند خانواده شان را ملاقات کنند؟

سپس خداوند متعال به رضوان دستور می دهد تا برای هر کدام از مومنان یک شتری از شترهای بهشتی آماده کنند. تمامی شترهای بهشتی زبرجد سبز رنگ می پوشند که با پارچه های بهشتی تزئین شده اند.

سپس خداوند متعال دستور می دهند که اهل آسمان ها از روح مومنان استقبال کرده و تمامی فرشتگان از آن ها استقبال می کنند. بعد از آن روح همه ی مومنان با استقبال فرشتگان پایین آمده و در وادی السلام پشت کوفه فرود می آیند.

مردگان از دلتنگی ما هم خبر دارند؟

همان گونه که در روایات در مورد دلتنگی اموات و آگاهی از دلتنگی ما آمده است، مردگان از تمامی امور در این دنیا با خبر هستند. علاوه بر دلتنگی اموات، آن ها هم کاملا از حال ما آگاه می باشند، تنها دستشان از این دنیا کوتاه شده است.

چگونه بفهمیم مرده در آرامش است و دلتنگ ما نیست؟

بهترین کمک به مردگان برای رفع دلتنگی اموات این است که تمامی حق الناسی که بر ذمه ی آنان است و حق های واجبی مانند نماز و روزه و حج را از طرف آن ها ادا نمایید. همین طور برای آرامش اموات خود می توانید خیرات دهید و کارهای مستحب را انجام دهید. انجام دادن این امور باعث می شود که روح مردگان در آن دنیا آرامش پیدا کند.

افرادی که به هر دلیلی در جهنم برزخی هستند، به دلیل این که قرار است در عذاب باشند، تمامی عوامل رنج و سختی و غم و اندوه برای آن ها فراهم شده است.

به این صورت که، اولا به خاطر تعلقاتی که به دنیای فانی و خانواده ی خود داشته اند، مداوم دلتنگ آن ها و دنیا می شوند. دوما انتظاراتی که از خانواده و بازماندگانشان برای فرستادن خیرات دارند تا برای حال و اوضاعشان مفید واقع شود، مدام در حال دلتنگی آن ها هستند.

این افراد به دلیل این که امکان بازگشت به دنیا و یا ارتباط و دیدار با عزیزان و بازماندگان خود را ندارند، مدام دچار رنج و عذاب می شوند. ارواح کافران، مشرکان و گناهکاران در جهنم برزخی مدام درگیر حسرت و اندوه و دلتنگی پیوسته و مداوم می باشد. همین امر موجب می شود که رنج و عذاب آن ها در بزرخ تداوم و گستردگی داشته باشد.

آیا اموات برای ما دعا می کنند؟

با توجه به روایاتی که در این زمینه وجود دارند، دعای اموات در حق زنده ها مستجاب می شود. وقتی به زیارت اهل قبور می رویم، از آن ها می خواهیم که در حق ما دعا کنند تا با برکت وجود و جایگاه آن ها نزد خداوند به حاجت های دنیوی و اخروی برسیم.

سوالی که در کنار دلتنگی اموات مطرح می شود این است که آیا واقعا اموات می توانند در حق زنده ها دعا کنند؟ یا دعای آن ها برای زنده ها در دنیای فانی مستجاب می شود؟ در پاسخ این سوال ها مراجعه می کنیم به روایتی که از امام صادق (ع) آمده است.

ایشان می فرمایند که هر کدام از مسلمانان برای مرده ای کار نیک و پسندیده ای انجام دهد، همواره پاداش او دو برابر می شود و خداوند متعال و مهربان آن مرده را از ثواب این اعمال خیر و پسندیده بهره مند می کند. از جمله ی این اعمال می توان به نماز، روزه، حج و صدقه و دعا و خیرات اشاره کرد. خداوند متعال ثواب این اعمال را هم برای شخص مرده و هم برای کسی که آن را انجام داده است می نویسد.

آیا مرده ها از حال زنده ها باخبرند؟

در این بخش از دلتنگی اموات به بررسی این سوال که آیا مرده ها از حال زنده ها باخبرند می پردازیم. مرده ها با زنده ها ارتباط دارند و از رفتن افراد بر سر مزار خود آگاهی می یابند و با آن ها انس می گیرند. برخی از مرده ها به بازمانده های خود در خواب سفارش می دهند تا گذشته ی آن ها را جبران نمایند. با توجه به این که نیاز مردگان به زندگان بیشتر است، زنده ها می توانند با انجام برخی کارهای خیر سبب آمرزش آن ها و بالاتر رفتن درجاتشان شوند. چون دست مردگان از انجام کارهای خیر در این دنیا کوتاه است.

چگونه با اموات خود ارتباط برقرار کنیم تا این دلتنگی کمتر شود؟

دنیای بعد از مرگ پر از رازهای پنهانی است که در قرآن کریم، احادیث و روایت های زیادی در مورد دلتنگی اموات وجود دارد. با توجه به فرموده ی حجت الاسلام گواهی، یکی از بهترین راه هایی که می توانیم با اموات خود در ارتباط باشیم، دادن صدقه و خیرات برای آن ها می باشد.

چرا که مردگان، بازماندگان خود را از حالشان با خبر می کنند. در واقع فردی که دار فانی را وداع می کند، روحش به جسم معنوی انتقال می یابد و از تمامی اوضاع و احوال دنیا باخبر می شود و می بیند که نزدیکانش برای او چگونه گریه می کنند. مرده ها بر تمامی امور آگاه هستند.

البته ارتباط با اموات به روش های مختلفی ممکن می باشد. یکی از این روش ها ارتباط بدون مخاطب طرفینی است، مانند زیارت، اعطای خیرات و مبرات و توسل به ائمه ی اطهار. دومین روش ارتباط به صورت مخاطب طرفینی است، مانند ارتباط با ارواح گذشتگان یا زندگان در خواب. البته دو نکته ی مهم در این ارتباط وجود دارد که به صورت زیر هستند.

همچنین بخوانید : راز ندیدن خواب اموات چیست؟

نکته ی اول:  تشخیص خواب صادق از خواب غیر صادق، به دلیل این که انسان چهار نوع خواب می بیند:

  • خواب آشفته: که بیشتر افراد مریض می بینند.
  • افکار عادی روزانه: مانند خواب امتحان در شب امتحان
  • خوابی که اسرار نهانی انسان را ظاهر می کند: هر چیزی را که انسان در دل پنهان می کند را در خواب می بیند.
  • خوابی که کاملا از افکار و تخیلات نفس انسان بیرون است: یعنی خوابی که انسان با عالم خارج از خودش پیدا می کند.

نکته ی دوم:  تفسیر آن چه انسان در خواب می بیند.

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر و سنگ مزار

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر مرمر ، سنگ قبر گرانیت ، سنگ مزار مرمریت و سنگ مزار مصنوعی می باشد . جهت کسب اطلاع بابت خرید سنگ قبر می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۱۷۰۵ تماس حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

میانگین امتیاز 2.3 / 5 – تعداد رای 3

10 پاسخ

  1. سلام دوستان.دیروز چهلم پدر بود…یه سوالی خیلی ذهنمو مشغول کرده.چرا میگن ناراحتی شما باعث ناراحتی مرده میشه.اخه چرا..آدم که پدرشو ازدست میده هیچگونه نمیتونه خوشحال باشه مخصوصا اگه دختر باش. آیا اموات از گریه ما ناراحت میشوند ؟ ممنون میشم منو یکم آروم کنید

    1. سلام و درود دوست عزیز
      با آرزوی صبر برای شما و سایر بازماندگان
      وقتی یک نفر دنیا رو ترک میکن جسمش از بین میره اما همچنان روحش در این دنیا هستش. روح هم مثل جسم عاشق نزدیکان و اطرافیان، دوست نداره بی تابی و ناراحتی اونا رو ببین. بهتره بجای اذیت کردن خودتون و روح مرحوم کارهای که موجبات خوشحالی درگذشتگان رو فراهم میکنه انجام بدید

      1. سلام من پسر ۳ سال و ۹ماهم رو سه ماه پیش از دست دادم به خواب نزدیکان میاد که خوراکی می خواد یا میگه من زندم نمردم.آیا اینا واقعیت دارن ؟

    2. سلام منم تازه پدرم ازدست دادم هروقت دلتنگ اومیشویدبایک فاتحه ای هم دل خودتونوشادکنیدهم روح پدر ازدست رفته خداهمه اموات بیامرزه ولی غم پدر اندک غمی نیست جیگرمیسوزد

  2. پس با این دیدگاه سخن قرآن چه میشود که میگوید کسانی که دنیا رفته اند صدای شما را نمیشنوند اگربه فرض محال بشنوند کاری برای شما نمیتوانند بکنند چه میشود

    1. ولی واقعا می شنون. هر وقت رفتم سر مزار پدرم و گریه کردم و ازش خواستم برام دعا کنه حاجت روا شدم. حتی تو خواب اطرافیان هم که اومده به یک سری چیزهایی اشاره کرده که مثلا ما در موردش بین خودمون حرف زده بودیم.

  3. سلام
    من پدرم از دست دادم خیلی دلتنگش میشم میخوام روحش شاد باشه،میتونم با خوندن قرآن و فرستادن صلوات شادش کنم؟ممنونم

  4. هروقت دلتنگ شدی ابجی یک فاتحه بخونی و سعی کن صدقه خیرات براش بدی خداراشکرمادرکنارمون هست هرچندپدرم 58سال سن داشت وبا سرطان حنجره دارفانی وداع گفت ولی بازهم خدا را شکر که خار بالین نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

"*" indicates required fields