جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

نوشتن وصیت نامه اموال و آشنایی با انواع آن

فهرست مطالب
نوشتن وصیت نامه اموال و آشنایی با انواع آن

یکی از مهم ترین اقداماتی که هر فرد باید انجام دهد، نوشتن وصیت نامه می­باشد. شما با این کار می­توانید اختیار امور مالی و غیرمالی خود را به دیگران بسپارید. کلمه ی وصیت از ریشه وصی آمده است که به معنای سفارش کردن، عهد کردن و فرمان دادن می باشد.

در حقیقت فردی که اقدام به نوشتن درگذشتنامه می کند، تمام امور مالی و غیر مالی خویش را بر عهده ی افراد معلومی قرار می دهد. در این صورت همه ی افراد میزان اختیار و تکلیف خود را می دانند و مشکلی در این زمینه به وجود نمی آید. حتی اگر فرد فوت شده، بدهی نیز داشته باشد، در وصیت نامه بیان می کند که پرداخت بدهی متوفی به عهده ی چه کسی است.

حکم وصیت نامه در اسلام

در اسلام تاکید زیادی به نوشتن درگذشتنامه شده است و از آن به عنوان یک عمل مستحب موکد یاد شده است. در نتیجه بهتر است هر فرد در هر سنی که به سر می برد، یک وصیت برای خود نوشته باشد. نوشتن وصیت نامه یک دور اندیشی مثبت است که از وقوع بسیاری از مشکلات آینده جلوگیری می کند.

وصیت نامه

برای نوشتن وصیت نامه چه باید کرد؟

اگر قصد دارید برای خود وصیت نامه ای را تنظیم کنید، در ابتدا باید با انواع آن آشنا شوید. سپس با مطالعه ی شرایط و ضوابط آن، یک مدل از نوشتن وصیت را انتخاب کرده و آن را تنظیم کند. در ادامه شما را با انواع وصیت  آشنا می کنیم.

انواع وصیت نامه

وصیت نامه انواع مختلفی دارد که فرد ممکن است بر اساس یکی از آن ها اقدام به نوشتن وصیت  کرده باشد. هر کدام از این موارد شرایط نوشتاری متفاوتی دارد که حتما باید آن ها را رعایت کرد. در غیر این صورت ممکن است درگذشتنامه ی شما فاقد اعتبار شود. از رایج ترین انواع وصی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

وصیت نام نوشت ( دست نویس )

یکی از مهم ترین انواع وصیت نامه، درگذشتنامه ی خود نوشت یا همان دست نویس می باشد. همانطور که از نام این درگذشتنامه مشخص است، نوشتن وصیت توسط خود فرد انجام شده است.

در این نوشتار، فرد علاوه بر متن اصلی، تاریخ را با جزئیات روز، ماه و سال نیز درون نامه می نویسد و در انتهای کار آن را امضا نیز می کند. نوشتن وصیت دست نویس یک مزیت خیلی مهم دارد. فرد می تواند خود به صورت پنهانی آن را بدون پرداخت هیچ هزینه ای بنویسد و در یک جای امن قرار دهد.

البته در نظر داشته باشید که خطراتی نیز این وصیت نامه را تهدید می کند. به طور مثال اگر آن را در جای مناسب قرار ندهید، ممکن است افراد آن را برداشته و از بین ببرند یا اینکه آن را تحریف کنند.

اعتبار وصیت نامه دست نویس

برای نوشتن وصیت دست نویس، باید شرایط و ضوابط مشخصی را در نظر گرفت تا اعتبار آن تایید شود. به موارد زیر دقت کنید.

  • مهم ترین شرط نوشتن این درگذشتنامه، نوشتن آن با دست خط خود فرد وصیت کننده می باشد. حتی اگر وصی کننده سواد نداشته باشد، فرد دیگری نمی تواند به جای او وصیت نامه ی دست نویس بنویسد. اگر وصیت کننده فرد دیگری را وکیل خود کند، دیگر نام این وصیت نامه، دست نویس نمی باشد.
  • درگذشتنامه ی خود نوشت حتما باید دارای امضا و تاریخ باشد. اثر انگشت یا مهر به هیچ عنوان قبول نیست و حتما باید امضای خود وصیت کننده در وصیت نامه باشد. اگر این امضا اول یا آخر یا وسط نامه باشد، مشکلی ایجاد نمی کند.
  • ممکن است بعد از نوشتن درگذشتنامه ی ابتدایی فرد بخواهد تغییراتی در آن انجام دهد. در این صورت باید بعد از تغییر دادن وصیت ، به صورت مجدد آن را امضا کند و تاریخ بزند.
  • وصیت نامه ی دست نویس همانند یک سند عادی دارای اعتبار است. اگر افراد بخواهند به این وصیت اعتراض کنند، مجاز هستند. اما باید دلیل آن را در دادگاه ثابت کنند.

وصیت نامه سری

نوشتن درگذشتنامه به صورت سری، حالتی مابین وصیت نامه ی دست نویس و رسمی دارد. این وصیت بعد از نوشتن توسط فرد وصیت کننده مهر و امضا می شود. سپس این وصی در اداره ی ثبت به امانت گذاشته می شود. در نتیجه اعتبار و قطعیت آن بیشتر از درگذشتنامه ی خود نوشت می باشد.

نوشتن وصیت سری

نوشتن وصیت نامه سری همانند دیگر وصیت نامه ها شرایط و ضوابطی دارد که باید آن ها را رعایت کرد.

  • برای اعتبار این درگذشتنامه کافی ست که امضای وصیت کننده در آن وجود داشته باشد. اثر انگشت و مهر نیز در این وصیت نامه معتبر نیست.
  • این وصیت باید به صورت کامل لاک و مهر شود.
  • وصیت کننده حتما باید درگذشتنامه را به اداره ی ثبت ببرد و آن را به دفتر امانات بدهد. در انتها نیز باید تاریخ امانت را با دست خود بنویسد.

وصیت نامه رسمی

یکی از بهترین و رسمی ترین انواع وصیت ، وصیت نامه ی رسمی نام دارد. برای نوشتن درگذشت نامه رسمی باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرد و آن را همانند دیگر اسناد تنظیم کرد. تمام امضا هایی که درون این وصیت  درج می شود، دارای اعتبار هستند.

چه اندازه می توان وصیت کرد؟

بر طبق قانون، وصیت کننده می تواند تنها در مورد یک سوم از اموال و دارایی های خود وصیت نامه را تنظیم کند. اما اگر موصی برای تمام اموال و دارایی های خود، اقدام به نوشتن وصیت نامه کرد، این وراث هستند که می توانند این میزان را قبول یا رد کنند. اگر رد کنند، وصیت تنها در مورد یک سوم از دارایی ها اجرا می شود.

چه زمانی برای نوشتن وصیت نامه مناسب است؟

برخی از افراد گمان می کنند که تنها افراد سن بالا و پیر باید عمل نوشتن وصیت را انجام دهند. در حالی که زمان مرگ هیچکس مشخص نیست و شما نمی دانید که تا چه تاریخی قرار است زنده باشید. در نتیجه افراد در هر سنی که باشند، می توانند درگذشت نامه ی خود را بنویسند.

همچنین بخوانید: نحوه برخورد با فرد عزادار چگونه باید باشد ؟

نکات مهم در تنظیم وصیت نامه

در زمان تنظیم و نوشتن درگذشت نامه از هر نوعی که باشد، باید نکات مختلفی را در نظر داشت. از مهم ترین این نکات باید به موارد زیر اشاره کرد.

  • وصیت حتما باید دارای امضا باشد. مهر و اثرانگشت نمی توانند مورد قبول باشند.
  • در در گذشت نامه تاریخ نوشتن آن را نیز درج کنید. تاریخ باید به صورت کامل، روز، ماه و سال باشد.
  • اگر می خواهید وصیت خود نوشت را تنظیم کنید، حتما باید آن را با دست خود بنویسید.
  • برای تنظیم وصیت نامه ی رسمی، حتما باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید.

عمل نکردن به وصیت نامه چه حکمی دارد؟

نمی توان حکم دقیقی برای این امر بیان کرد. زیرا شرایط وصیت نامه و وراث بسیار پیچیده می باشد. اما می توان به طور کلی بیان کرد که اگر وصیت کننده کاری را به وراث خود بسپارد و آن ها در صورت توانایی از انجام آن سر باز زنند، معصیت کار هستند.

آیا وصیت شفاهی اعتبار دارد؟

وصیت  باید حتما به صورت کتبی نوشته شود. اگر وصی به صورت شفاهی بیان شده باشد، دادگاه آن را قبول نخواهد کرد و وصیت شفاهی غیر معتبر می باشد. حتی اگر شما شاهدی برای درگذشتنامه شفاهی نیز داشته باشید، این شهادت قبول نیست. وصیت  باید حتما به صورت نوشتاری و کتبی باشد در این صورت دادگاه می تواند به آن استناد کند.

آیا وصیت نامه بدون شاهد اعتبار دارد؟

در نوشتن وصیت نامه ی خود نوشت و سری اگر تمام ضوابط و شرایط رعایت شده باشد، وصیت اعتبار قانونی دارد و باید به آن عمل شود.

وصیت نامه ی رسمی اعتبار بسیار بالایی دارد و نمی توان برای نداشتن شاهد آن را غیر قانونی قلمداد کرد. وراث تنها می توانند در مورد جعلی بودن اسناد شکایت داشته باشند.

اعتراض به وصیت نامه ممکن است؟

وراث می توانند در هر شرایطی به نوشتن وصیت  اعتراض کنند و آن را به دادگاه ارائه دهند. به موارد زیر دقت کنید.

  • وراث می توانند در مورد دست خط، امضا و تاریخ وصیت خود نوشت اعتراض داشته باشند. آن ها می توانند ادعا کنند که این نامه توسط فرد متوفی نوشته نشده است.
  • اگر وصی رسمی باشد، وراث می توانند در مورد جعلی بودن اسناد اعتراض کنند.

آیا نداشتن تاریخ در وصیت نامه به معنای نپذیرفتن وصیت است؟

اگر شخصی در زمان نوشتن وصیت نامه خود، تاریخ  نزده باشد، نمی توان به طور دقیق گفت که این وصیت پذیرفته نمی شود.

حکم وصیت نامه بدون امضا چیست؟

وصیت از هر مدل و نوعی که باشد بدون امضا هیچ اعتباری ندارد و دادگاه آن را رد خواهد کرد. در نتیجه دقت داشته باشید که بعد از نوشتن وصیت، حتما آن را امضا کنید. مهر، اثر انگشت و …. هیچ کدام مورد قبول نیستند.

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر و سنگ مزار

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر مرمر ، سنگ قبر گرانیت ، سنگ مزار مرمریت و سنگ مزار مصنوعی می باشد . جهت کسب اطلاع بابت خرید سنگ قبر می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۱۷۰۵ تماس حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

امتیاز خود را ثبت کنید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

"*" indicates required fields