جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

آیا فلسفه پوشیدن لباس سیاه در عزاداری را می دانید؟

فهرست مطالب
فلسفه پوشیدن لباس سیاه در عزاداری

آیا تا به حال فکر کرده اید چرا مردم در مراسم تشییع جنازه سیاه می پوشند؟ سنت پوشیدت لباس سیاه در مراسم خاکسپاری از چه زمانی آغاز شد؟ آیا همه فرهنگ ها در مراسم خاکسپاری سیاه می پوشند؟ آیا تا به حال دوست یا خویشاوندی از شما فوت کرده است؟ اگر چنین است، احتمالاً در یک مراسم تشییع جنازه شرکت کرده اید.

در حالی که مراسم تشییع جنازه می تواند زمان غم انگیزی برای سوگواری از دست دادن عزیزان باشد، همچنین می تواند زمانی برای یادآوری تمام لحظات خوبی باشد که با آنها به اشتراک گذاشته اید. در ادامه بیشتر به پوشیدن لباس مشکی در عزاداری خواهیم پرداخت.

فلسفه پوشیدن لباس سیاه برای عزاداری

پوشیدن لباس سیاه در عزاداری یک روند پایدار در طول تاریخ بوده است. به طوری که مردم ایران باستان و کشورهای دیگر از این رنگ برای اظهار حزن و اندوه خود استفاده می کردند.

علاوه بر این رنگ نمادی برای حزن و اندوه است و ناراحتی از مرگ عزیزان را تداعی می کند. رنگ سیاه غیر از عزاداری همواره در چین باستان به منظور نشان دادن صلابت یک امپراتور مورد استفاده قرار گرفته است.

فلسفه پوشیدن لباس مشکی برای عزاداری

این رنگ خنثی ترین رنگ در بین رنگ ها می باشد. این رنگ به معنای پوچی و انتها نیز می باشد. مفهوم واقعی رنگ مشکی در زمان عزاداری به معنای به پایان رسیدن فرد میت و اندوه بی پایان بازماندگان نیز می باشد. در واقع پشت این رنگ راز و رمزهای زیادی پنهان شده است. به طوری که همواره این رنگ در عزاداری ها مورد توجه قرار گرفته است. انتخاب اول مردم هر قومی برای عزاداری این رنگ است.

آیا رنگ مشکی غم زا می باشد؟

غم زا بودن رنگ سیاه تنها در صورتی اتفاق می افتد که  فرد طولانی مدت در معرض این رنگ باشد. از نظر طب سنتی  این رنگ غم زا بوده و سبب افزایش سودا در بدن افراد می شود. افرادی که سوداوی مزاج ( طبع سرد ) هستند بهتر است که از این رنگ دوری کنند.

با این وجود تنها پوشیدن لباس تیره در عزاداری میتواند دردهای یک فرد عزادار را تسکین ببخشد. در صورت استفاده از این رنگ، فرد غم و اندوه خود را نشان داده و به نوعی تخلیه روحی برای فرد عزادار صورت می گیرد. سیاهپوشی در مناطق مختلف یک رسم طبیعی برای عزاداری می باشد. به همین جهت غم زا بودن آن برای این مسئله میتواند بسیار کمک کننده باشد.

همچنین بخوانید : فلسفه و احکام غسل میت چیست؟

غم همیشه بد نیست و گاهی لازم است با پوشیدن لباس تیره، فرد عزادار تسکین پیدا کند. در صورتی که یک فرد بدون دلیل خاصی رنگ تیره استفاده کند، ممکن است اطرافیان به وجود افسردگی در او شک کنند.

دلیل این موضوع ماهیت غم زا بودن رنگ سیاه است. بیشتر افراد افسرده از رنگ تیره زیاد استفاده می کنند. رنگ مشکی میتواند تشدید کننده حالت های افسردگی نیز باشد. بنابراین افراد افسرده باید از این رنگ دوری کنند.

نقش دین و مذهب در پوشیدن لباس سیاه

در دین مبین اسلام، ذکر شده است که پوشیدن لباس مشکی در عزاداری کراهت دارد. اما این کراهت به معنای حرام بودن آن نیست. برای این مورد استثنایی قائل شده اند و سه روز سیاه پوشیدن را کاملا مجاز دانسته اند.

لازم به ذکر است که لباس سیاه پوشیدن برای عزاداری حتی در بین ائمه معصومین نیز رایج بوده است. اما ائمه این لباس را بیش از سه روز نمی پوشیدند و به پیروان خود نیز این موضوع را توصیه می کردند.

نقش دین و مذهب در پوشیدن لباس مشکی

این مورد به قدری در بین فقها دارای ارزش است که برخی از آن ها در این مورد حکم شرعی بیان کرده اند. برخی فقها معتقدند که برخلاف باور عموم کراهت لباس مشکی در نماز ثابت نشده است. از این جهت پوشیدن لباس مشکی در عزاداری امام حسین(ع) نه تنها کراهتی ندارد، بلکه ثواب زیادی نیز داراست.

علاوه بر بکار بردن رنگ مشکی برای عمامه، عبا و چادر مشکی بانوان نیز هیچ گونه کراهتی ندارد. برای اثبات این مسئله میتوان به حدیثی از امام صادق(ع) استناد کرد.

در مذهب شیعه پوشیدن لباس سیاه به دلیل شباهت با بنی عباس نیز منفور اعلام شده است. کراهتی که برای این نوع لباس ها ذکر شده است، در حدی اهمیت دارد که بیشتر فقها بر روی کراهت آن تاکید دارند.

در ادیان دیگر نیز همواره به پوشیدن لباس سیاه در عزاداری تاکید شده است. برای مثال مسیحیان در کنار قبر مردگان خود، لباس های کاملا سیاه و پوشیده ای به تن می کنند. جالب است بدانید که از دیرباز تا به الان خانم های مسیحی برای احترام به مرده از نوعی پوشش سر مشکی نیز استفاده می کنند. لباس آقایان مسیحی نیز کاملا پوشیده و به رنگ مشکی خالص است.

آیا پوشیدن لباس مشکی در عزاداری ریشه تاریخی دارد؟

پوشیدن لباس سیاه در عزاداری در صدر اسلام نیز بسیار رایج بوده است. به طوری که بیشتر پیروان پیامبر نیز در زمان عزاداری از این رنگ برای اظهار ناراحتی خود استفاده می کردند.

همچنین بخوانید : برای انتخاب سنگ قبر به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در زمان مرگ خلفا و پادشاهان نیز بیشتر مردم شهر از رنگ مشکی برای عزاداری بهره می بردند. حتی در میادین شهر و در بازارها نیز پارچه های سیاه قرار می دادند. رنگ سیاه تاریخچه طولانی تری دارد. حتی در تاریخ پیش از اسلام نیز مردم کشورهای مختلف برای عزاداری خود از رنگ خاصی استفاده می کردند.

آیا پوشیدن لباس مشکی در عزاداری ریشه تاریخی دارد؟

اکثر ادیان مختلف به صورت طبیعی رنگ مشکی را برای عزاداری انتخاب کرده بودند. این انتخاب تصادفی نبوده است و مردم در آن زمان با فلسفه حزن و اندوه این رنگ کاملا آشنا بوده اند. حتی مردم چین باستان نیز در برهه زمانی خاصی از رنگ مشکی برای اعلام عزاداری خود استفاده می کردند.

آیا پوشیدن لباس مشکی در عزاداری ها نشانه اندوه است ؟

پوشیدن لباس مشکی در عزاداری بزرگ ترین نشانه برای ناراحتی فرد می باشد. در واقع فردی که مشکی می پوشد این پیام را به فرد متوفی انتقال می دهد: بعد از تو دنیا تیره و تار است و زندگی کردن در این دنیا دشوار است.

همچنین بخوانید: هر آنچه که درمورد کفن و دفن مرده باید بدانید

مفهوم واقعی رنگ سیاه همین جمله است. فرد با پوشیدن لباس مشکی در عزاداری قصد دارد محبت واقعی خود را به عزیز از دست رفته نشان دهد. رنگ سیاه نماد واقعی از دست دادن و اندوه بسیار است. بازماندگان فرد مرده با پوشیدن این رنگ می خواهند بیان کنند که فرد عزیز و با ارزشی را از دست داده اند. در واقع این رنگ مفهوم از دست دادن را تداعی می کند.

سیاه پوشی در عزاداری ابراز همدردی با خانواده متوفی می باشد؟

پوشیدن لباس مشکی در عزاداری رسم رایج در بیشتر نقاط این کره خاکی است. به طوری که فردی که بدون لباس تیره و مشکی به عزاداری برود، به نوعی به آن فرد توهین نموده است. برای ابراز همدردی با بازماندگان حتما باید لباس تیره رنگ بپوشید. در غیر این صورت نمی توانید به خوبی با فرد رنج کشیده و مصیبت دیده ابزار همدردی کنید.

همچنین بخوانید : معرفی 9 آرامگاه در تهران که باید بشناسید

حتی در آمریکا و کشورهای اروپایی نزدیکان و آشنایان فرد فوت شده برای ابراز همدردی  با بازماندگان و نشان دادن غم و اندوه خود، لباس سیاهی بر تن می کنند. این رسم و آیین در بیشتر کشورهای دنیا انجام می شود. البته برخی کشورها به صورت استثنایی از رنگ های متفاوتی در عزاداری ها استفاده می کنند.

آیا پوشیدن لباس مشکی مرده را معذب می کند؟

حقیقت این است که هیچ سند و روایت معتبری در این مورد وجود ندارد. برخی روایت ها و نقل قول هایی که در این مورد بیان شده است نیز سند بسیار ضعیفی دارند. در نتیجه نمیتوان به آن ها استناد کرد.

در واقع پوشیدن لباس تیره در عزاداری تنها ممکن است سبب ناراحتی او شود. در غیر این صورت عذاب مرده به جهت سیاه پوشی و شیون بستگان به دور از عدل خداوند می باشد.

سیاه پوشی در عزاداری ابراز همدردی با خانواده متوفی می باشد؟

در صورتی که این کار گناه باشد، بر اساس عدل خداوند فقط بازماندگان میت مسئول آن خواهند بود. در نتیجه هیچ نوع عذابی برای میت قرار داده نمی شود.

همچنین بخوانید: آیا خواندن سوره و قرآن برای اموات ثواب دارد؟

عذابی که میت می کشد در واقع ناراحتی او از شیون و گریه زاری عزیزان است. روح او از دیدن این صحنه ها آزرده خاطر می شود و دوست دارد دوباره به این دنیا بازگردد. تعلقات میت به خانواده و دوستان دلیل اصلی عذاب او است.

آیا بیشتر از 3 روز لباس سیاه پوشیدن مرده را معذب می کند؟

پوشیدن لباس تیره در عزاداری سبب آزار روحی مرده می شود. حقیقت این است که روح او از دیدن سیاه پوشی عزیزان آزرده می شود. و تنها دلتنگ بستگان خود خواهد شد. برخی معتقد هستند که پوشیدن لباس مشکی بیش از 3 روز سبب اذیت شدن مرده و عذاب او خواهد شد. این موضوع حقیقت ندارد و با صفت عادل بودن خدا مغایرت دارد. در ضمن در هیچ روایت معتبری نیز به این موضوع اشاره نشده است.

تنها در برخی روایات اشاره به مسئله مجاز بودن سه روز سیاه پوشی برای مرده اشاره شده است. در هیچ کدام یک از روایات مستند به عذاب و شکنجه جسمی او اشاره ای نشده است.

بیش از سه روز پوشیدن لباس سیاه در عزاداری ممکن است کراهت شدیدی داشته باشد، اما حرام نیست. جالب است بدانید که در یک صورت این سیاه پوشی حتی بیش از 3 روز توصیه شده است. هیچ نوع کراهتی برای این نوع سیاهپوشی در نظر گرفته نشده است.

خانم های بیوه در برخی روایات لازم است که تا زمان به پایان رسیدن عده لباس این رنگ لباس را بپوشند. این بانوان باید از هر نوع زیور و زینت دوری کنند.

همچنین بخوانید: آداب آب ریختن روی سنگ قبر مرده چیست؟

پس از گذراندن دوره ایام عده بانوان بیوه آزاد هستند که از هر نوع زیور حلال و رنگ های شاد استفاده کنند. فلسفه این کار این است که در ایام عده بانوان عزادار به جهت درد و رنج حاصله نیاز به آرامش و انتظار دارند. زمان، دردهای آنان را تسکین می دهد و رنگ مشکی نمادی برای غم این بانوان می باشد.

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر و سنگ مزار

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر مرمر ، سنگ قبر گرانیت ، سنگ مزار مرمریت و سنگ مزار مصنوعی می باشد . جهت کسب اطلاع بابت خرید سنگ قبر می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۱۷۰۵ تماس حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

میانگین امتیاز 1 / 5 – تعداد رای 1
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

"*" indicates required fields