جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

شستن سنگ قبر مرده

فهرست مطالب
آداب آب ریختن بر روی سنگ قبر

ریختن آب روی سنگ قبر یکی از عادت هایی است که به جزء جدا نشدنی زیارت اهل قبور تبدیل شده است.  در بسیاری از احادیث و روایت های نقل شده اشاره مستقیمی به شستن سنگ مزار میت شده است.

با این حال تفسیر جامع و کاملی درباره آن وجود ندارد. مسئله مهم آن است که آب ریختن روی قبر چه حکمی دارد؟ که بسیاری از بزرگان دین آن را انجام داده اند. بنابراین دلیلی برای شک و انجام ندادن آن وجود ندارد. اگر در روزهای پنجشنبه و اعیاد سری به آرامستان ها بزنید با سنگ مزارهای شسته و تمیز شده روبرو خواهید شد.

شستن سنگ قبر مرده ، تمیز کردن و برق انداختن سنگ مزار نزد ما مسلمانان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا علاوه بر موارد و نکاتی که در ادامه متن ذکر می شوند. به نحوی سبب آرامش خاطر زائر و زائرین نیز می شود و همچنین می توانید مشخصات متوفا و شعر سنگ قبر را برای بازدیدکنندگان نمایان کند

علاوه بر ثواب شستن سنگ قبر با این کار می خواهند روح میت را آگاه نمایند و به او بفهمانند که او را فراموش نکرده اند. همچنین آن ها با این کار می خواهند یاد آور شوند هرگز عزیز از دست رفته خود را فراموش نخواهند کرد و همیشه به یاد او هستند.

دلیل ریختن آب روی سنگ قبر اموات چیست؟

دلایل زیادی برای آب ریختن روی سنگ قبر مرده وجود دارد. با این حال دلیل اصلی انجام این کار مستحب بودن آن است. اغلب افرادی که مبادرت به انجام این کار می نمایند. آن را به دلیل ثواب شستن سنگ قبرآب ریختن روی قبر چه حکمی دارد و انجام یکی از سنت های پیامبر اکرم (ص) و ائمه انجام می دهند.

از دیگر دلایل آب ریختن روی سنگ قبر احترام به میت است. بسیاری معتقدند که این کار نوعی ادای احترام به شخص فوت شده می باشد. رعایت نظافت، نمایان شدن سنگ مزار و سفت شدن خاک مزار برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل قبر از دیگر دلایل انجام این کار می باشند.

ثواب شستن سنگ قبر

در واقع روایت خاصی درباره دلایل و فلسفه آب ریختن روی سنگ قبر مرده وجود ندارد. مهم آن است که در روایات متعددی به انجام این کار توسط پیامبر (ص) و ائمه اطهار اشاره شده است. برخی از علما کم ترین دلیل آن را سفت شدن خاک و در امان ماندن جنازه از دست حیوانات درنده می دانند.

در واقع مهم ترین دلیل برای انجام این کار در گذشته عدم قرار دادن سنگ بر روی مزار بوده است. گذشته گان با این کار سعی کرده اند تا جایی که امکان دارد. خاک روی میت را سفت و سخت نمایند تا از خارج شدن بوی نامطبوع جنازه به خارج جلوگیری کنند.

حکم  آب ریختن روی سنگ قبر مرده از نظر امام صادق

آیا شستن سنگ قبر مستحب است ؟ آب ریختن روی سنگ قبر از دیدگاه امام جعفر صادق علیه السلام نیز امری مستحب و پسندیده است. از ایشان نقل شده است که روبه اصحاب و باران خود فرموده اند. تا زمانی که خاک قبر مرطوب و نمناک باشد عذاب از صاحب قبر دور خواهد ماند.

بنابراین آب ریختن روی سنگ قبر از لحاظ شرعی هیچ مانعی ندارد. برخی از فقها و عالمان دینی آب ریختن بر روی مزار میت را تنها مختص به زمان دفن نمی دانند.  بلکه معتقدند افراد هر زمان که موفق به زیارت اهل قبور شدند. بهتر است مزار آنان را با آب نمناک نمایند. معمولا روزهای پنج شنبه بهترین زمان برای انجام این کار می باشد.

همچنین بخوانید: بهترین سوره برای اموات کدامند ؟

آب ریختن روی قبر چه حکمی دارد ؟ ( از نظر نشر موسسه امام خمینی)

امام خمینی درباره آب ریختن روی سنگ قبر و حکم آن چنین می فرمایند. انجام این عمل هیچ مانعی  نداشته بلکه امری مستحب به شمار می آید. ایشان با استناد به احادیث روایات مربوطه شستن سنگ مزار را مجاز دانسته اند. امام خمینی  یکی از مراجع تقلید و یکی از بزرگان مذهب تشیع بودند که فتوا و امر ایشان برای بسیاری حجت می باشد.

بنابراین با درنظرگرفتن نظر و امر ایشان در خصوص آب ریختن بر روی سنگ قبر می توان این عمل را امری شایسته دانست.


سفارش سنگ قبر از فروشگاه جنت نوین


آب ریختن روی قبر چه حکمی دارد ؟ ( از نظر آیت الله مکارم شیرازی )

آیت الله مکارم شیرازی درباره آب ریختن روی سنگ قبر چنین می فرمایند: آب ریختن روی سنگ مزار از مستحبات می باشد و مربوط به زمان خاصی نمی باشد. به این معنی هر زمان موفق به زیارت مزار دوستان، اقوام و یا خویشان خود شدید می توانید سنگ مزار میت را شسته و یا نمناک کنید.

آب ریختن روی قبر چه حکمی دارد

به فرموده آیت الله مکارم شیرازی شستن سنگ مزار امری پسندیده و نوعی احترام به میت تلقی می شود. بنابراین انجام این کار مانعی ندارد. همچنین ایشان مرطوب نگه داشتن مزار میت را تا چهل روز مستحب می دانند.

آداب شستن سنگ قبر مرده عبارت است از :

  • شخصی که مبادرت به انجام این کار می نماید باید پاک و منزه باشد.
  • از آب پاک و تمیز برای ریختن بر روی سنگ مزار استفاده شود.
  • ریختن آب از بالای سر مرده شروع شود.
  • ابتدا باید چهار طرف مزار را نمناک کرده و سپس آب باقی مانده را در وسط آن خالی کرد.
  • در صورت داشتن سنگ بر روی مزار باید آن را به کمک آب و کف دست کامل پاک کرد.
  • جهت خوشبو شدن مزار می توان از گلاب نیز برای شست و شو استفاده کرد.

آب ریختن روی سنگ قبر بعد از دفن میت

آب ریختن روی سنگ قبر یکی از مستحبات و سنت های پسندیده پیامبر اکرم (ص) است. هر گاه یکی از اصحاب شهید می شد و یا فوت می کرد. ایشان مشکی پر از آب را می آوردند و رو به قبله می ایستادند و از قسمت سر میت دور تا دور مزار را آب پاشی می کردند. سپس آب باقی مانده در مشک را وسط قبر خالی می کردند.

آیا شستن سنگ قبر مرده برای شادی روح مرده موثر است؟

اعمالی مانند آب ریختن روی سنگ قبر جزء اعمال مستحب به شمار می آیند. این اعمال  که بنا به دلایل خاصی انجام می شوند هیچ تاثیری در احوالات مرده ندارند. به زبان ساده تر هیچ گونه حدیث و روایتی درباره شادی روح میت به وسیله شستن سنگ مزار در دست نیست.

آب ریختن روی سنگ قبر از جهاتی مورد تایید علما و ائمه قرار گرفته است اما واقعیت آن است که موجب شادی روح میت نخواهد شد. همچنین انجام ندان آن نیز باعث عذاب و ناراحتی روح میت نیز نخواهد شد.

همچنین بخوانید: آیا از اعمال شب اول قبر چیزی می دانید؟

ایا گلاب سنگ قبر را خراب میکند؟

آب ریختن روی سنگ قبر یا شست و شوی آن با گلاب هیچ گونه تاثیر منفی بر روی سنگ مزار نخواهد داشت. خرابی و از بین رفتن سنگ مزار تنها به دلیل گذشت زمان و یا وارد شدن ضربه به آن است. پاشیدن آب و شستن آن با آب و گلاب دلیلی برای خرابی سنگ مزار نخواهند بود.

شستن سنگ قبر چه حکمی دارد؟

آب ریختن روی سنگ قبر امری مستحب است. شستن سنگ مزار از اعمالی است که در صورت عدم ترک آن هیچ گناهی متوجه شخص زائر و یا میت نخواهد شد.

در واقع چنین اعمالی بیشتر جنبه  محلی و عرفی دارند و تعریف کاملی از ان ها در تا دینی و مذهبی نشده است. از طرفی بسیاری از روایاتی که در این خصوص در دسترس هستند اشاره به مرطوب نمودن سنگ مزار نموده اند. به این معنی که  شستن کامل آن ضرورتی ندارد.

علت ریختن گلاب روی قبر چیست ؟

حکم ریختن گلاب بر روی سنگ مزار همانند حکم ریختن آب روی سنگ قبر است. اما علت ریختن گلاب روی قبر چیست ؟ معمولا گلاب را به دلیل خوشبو کردن مزار بر روی آن می پاشند. از این رو شست و شوی کامل سنگ مزار لزومی ندارد. بلکه خیس کردن و نمناک کردن سنگ به وسیله گلاب کفایت می کند.

شستن سنگ مزار با استفاده از گلاب تاثیری در شادی روح میت نخواهد داشت. بلکه انجام این عمل همانند استفاده از آب تنها جنبه احترام گذاشتن به میت را دارد.

همچنین بخوانید: بهترین خیرات برای اموات چیست؟

فلسفه ریختن گلاب بر روی قبر

ریختن گلاب بر روی  قبر از جمله اعمالی است که انجام آن از گذشتگان به ما رسیده است. فلسفه انجام این کار را این گونه می توان شرح داد. در گذشته به دلیل عدم انجام اعمال بنایی بر روی قبر و همچنین به دلیل نامناسب بودن خاک برخی مناطق،  جهت جلوگیری از استشمام بوی نامطبوع میت از گلاب استفاده می کردند. معمولا افراد هنگام رفتن به قبرستان و حاضر شدن بر روی مزار شخص تازه در گذشته چند بطری گلاب را بر روی خاک خالی می کردند. این کار باعث می شد تا زائرین از بوی نامطبوع میت دچار ناراحتی نشوند.

آب ریختن روی سنگ قبر میت امری پسندیده است. به این دلیل که بسیاری از بزرگان دین نیز آن را انجام داده اند. با این حال بهتر است اندکی واقع بین باشیم و با مطالعه احادیث و روایات،  عملی که موجب شادی روحی درگذشتگان می شوند را انجام داد.

قرآن خواندن، به جا آوردن نماز قضای میت و دادن  صدقه اعمالی هستند که شادی و آرامش روح میت را به دنبال دارند. بنابراین بهتر است  خود را در قید و بند برخی اعمال عرفی قرار ندهید. بلکه بیشتر سعی در انجام اعمالی نمایید که سبب آرامش روح شخص فوت شده می شوند.

همچنین بخوانید : آیا فلسفه پوشیدن لباس سیاه در عزاداری را می دانید؟

سفارش انواع سنگ قبر از فروشگاه جنت نوین

جنت نوین یکی از مراکز تهیه و توزیع سنگ قبر بصورت آنلاین و حضوری در ایران می باشد که انواع مختلف سنگ مراز ( سنگ قبر مرمر ،سنگ قبر لاکچری، سنگ قبر گرانیت، سنگ مزار مرمریت، سنگ مزار مصنوعی، سنگ قبر سفید  ) را با بهترین کیفیت در طرح های متنوع و با قیمت عالی برای عرضه و فروش قرار داده است.

برای سفارش و خرید سنگ قبر از محصولات این فروشگاه دیدن کنید

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

امتیاز خود را ثبت کنید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

"*" indicates required fields