جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

بهترین زمان برای زیارت اهل قبور

فهرست مطالب

زیارت اهل قبور یکی از سنت های دیرینه ی ما مسلمانان است. حکم رفتن به قبرستان و زیارت قبور اموات و درگذشتگانی که دست آن ها از دنیا کوتاه شده است، بسیار کار پسندیده و خوبی می باشد.

البته در روایات و آیات قرآنی زیادی که در این راستا وجود دارند، اشاره شده است که  زیارت اهل قبور مستحب می باشد و در همه ی زمان ها می توان به زیارت اهل قبور رفت. اما بهترین زمان برای زیارت اهل قبور چه روزی است ؟ چه روزهایی نباید به قبرستان برویم ؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات تا انتهای این مقاله همراه جنت نوین باشید

آیا همه ی روزهای هفته می شود به زیارت اهل قبور رفت ؟

با توجه به روایات نقل شده، حکم زیارت اهل قبور بعد از ظهر پنج شنبه و جمعه تا هنگام ظهر برای زیارت اهل قبور خوب است. در هیچ روایتی نیامده است که رفتن به قبرستان در روزهای دیگر بد است. اما رفتن به زیارت اهل قبور خود دارای آدابی می باشد که ما در مقاله جداگانه به ” آداب رفتن به قبرستان ” پرداخته ایم

در کتاب وسائل الشیعه، جلد سوم، صفحه ی 225 یک روایتی آمده است که حضرت فاطمه  علیه السلام، هر شنبه بعد از نماز ظهر برای زیارت اهل قبور به قبرستان می رفتند.

زیارت اهل قبور در روزهای هفته

در روایات بسیار زیادی نوشته شده که در چه روزهایی بهتر است به قبرستان برویم . در این بخش به حکم زیارت قبور در روزهای هفته اشاره کرده ایم:

رفتن به قبرستان در روز شنبه

صبح شنبه تا طلوع آفتاب برای زیارت اهل قبور دارای فضیلت های زیادی است.

 رفتن به قبرستان در روز دوشنبه

طبق سنت پیامبر  و سیره اهل بیت، زیارت اهل قبور مومنین در روز دوشنبه، مستحب موکد است. سنت پیامبر و سیره ی اهل بیت نیز به این صورت بوده  است.

رفتن به قبرستان در روز سه شنبه

طبق روایاتی که از معصومین (علیه السلام) وارد شده است: زیارت اهل قبور در روز سه شنبه، بهترین زمان برای زیارت اهل قبور می باشد.

زیارت اهل قبور در روز چهارشنبه

طبق سنت پیامبر و سیره اهل بیت، زیارت اهل قبور مومنین در روز چهارشنبه، مستحب موکد است.

 حکم زیارت اهل قبور در روزهای جمعه

طبق سنت پیامبر  و سیره اهل بیت، زیارت اهل قبور مومنین در روز جمعه، مستحب موکد است. امام باقر علیه السلام می فرماید که: کسی اگر در روز جمعه به زیارت اهل قبور برود، در صورتی که در ضیق و تنگی باشد، علم و اطلاع پیدا می کند.

حکم رفتن به برستان در روزهای جمعه

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: هر که قبر پدر و مادر یا یکی از آن دو را هر روز جمعه زیارت کند، و در کنار قبر آن ها سوره یس را بخواند، خداوند به شمار هر حرفی از آن، آمرزش و رحمتی نصیبش کند.

امام صادق (ع) فرمودند: هرکس در شب جمعه برای ده نفر از   برادران مرده اش دعا کند، خدا بهشت را برایش واجب می کند.

علت کراهت رفتن به قبرستان در شب چیست؟

زیارت اهل قبور در شب دارای کراهت های بسیار زیادی است، شب بدترین زمان برای زیارت اهل قبور می باشد. پیامبر اکرم (ص) در روایتی به ابوذر می فرماید: در روز برخی اوقات قبور را زیارت کن و در شب زیارت نکن.

در کامل الزیاره از امام صادق (ع) روایت شده که فرمود: مردگان را چون پیش از طلوع آفتاب زیارت کنید، می شنوند و جواب می دهند شما را و اگر بعد از  طلوع آفتاب زیارت کنید می شنوند و جواب نمی دهند.

البته شاید علت کراهت شب به زیارت اهل قبور رفتن این باشد که، آن ها در شب بر سر سفره ی کرم الهی  در کنار نهرهای بهشت متنعم هستند و اگر مومنی به زیارت آن ها برود، با او انس می گیرند و از آن نعمت های بهشتی محروم می شوند. زیارت اهل قبور در شب اشکالی ندارد و آنچه کراهت دارد، زیارت قبر افراد مشخص در شب است.

چون در این صورت آنان از ضیافت شب هنگام خود باز می مانند. زیارت اهل قبور در آخر هفته  یکی از آداب مسلمان به حساب می آید، ولی برخی از مردم به دلیل  ترافیک جاده ها و مسیر وادی رحمت، در طول روز فرصت نمی کنند تا به زیارت عزیزان خود بروند. این افراد شب را بهترین زمان برای زیارت اهل قبور می دانند و بعد از خلوت شدن مسیر ها و در غروب به دیدن عزیزان خود می روند.

حکم رفتن به قبرستان در روز عید

حکم رفتن به قبرستان در روز عید ، از نظر علما و فقهای دینی بدعت دارد. به دلیل این که  هدف اصلی از زیارت اهل قبور در این است که انسان به یاد داشته باشد که در این دنیا فانی می باشد.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله السلام می فرمایند که: وقتی که انسان به خیال مرگ بیفتد، پاکی را اختیار می کند، لذا زیارت اهل قبور را نباید مختص به روز عید کنیم. باید همیشه به اهل قبور سر بزنیم تا  به خیال مرگ بیفتیم و اعمال خود را طوری کنیم که خدا از ما راضی شود.

از زیارت اهل قبور به عنوان یکی از اعمال روز عید در هیچ روایت و حدیثی  ذکر نشده است و زیارت اهل قبور در روز عید، سیره ائمه ی اطهار (ع) نبوده است. نباید به مومنین اجازه داد که با زیارت اهل قبور در روز عید، عید خود را تبدیل به روز حزن و اندوه نمایند.

حکم رفتن به قبرستان در روز عید

با توجه به حدیثی از معصوم مبنی بر این که قبل مومن محزون بوده، اگر مومنی یکی از نزدیکان خود را از دست داده است، نباید در روز عید خود را محزون نشان دهد. البته این شادی کردن ها باید بر اساس قواعد و قوانین اسلامی باشد و نباید به شادی هایی با لوازم لهو و لعب تبدیل شوند. این نوع شادی ها در روز عید و دیگر روزهای سال از نظر اسلام حرام می باشد.

رفتن به قبرستان در غروب

حکم رفتن به قبرستان در غروب کراهت های زیادی به همراه دارد، زیرا موجب می شوند که مرده ها از ضیافت شب هنگام خود باز بمانند. حضور در قبرستان در غروب می تواند عواقبی برای انسجام عقل  داشته باشد و انسان را دچار توهماتی کند و سبب پیدایش اختلالاتی گردد.

از نظر شرعی حکم زیارت اهل قبور در غروب مانعی ندارد، هر چند برخی در این مورد می گویند که کراهت شب زیارت اهل قبور حقیقت دارد.

ولی با استناد بر این که امام صادق علیه السلام  و برخی دیگر از امامان می فرمایند که: برخی ائمه ها، شب ها به زیارت اهل قبور می رفتند این کار منع شرعی ندارد.

در روایتی هم از امام باقر نقل شده است که: آل فرات از بهشت دنیوی نشات می گیرد. ایشان فرموده اند: برای خدا در مغرب بهشتی است که آب فرات از آن نشات می گیرد و ارواح مومنان هنگام غروب از قبرهای خود خارج شده و به آن مناطق وارد می شوند تا از نعمت های آن استفاده نمایند.

زیارت اهل قبور قبل از طلوع آفتاب

از حضرت صادق علیه السلام در مورد حکم رفتن به قبرستان قبل از طلوع آفتاب روایت شده است که مردگان را چون پیش از طلوع آفتاب زیارت کنید، آن ها می شنوند و جواب می دهند. شما اگر اهل قبور را بعد از طلوع آفتاب زیارت کنید، آن ها می شنوند و جواب نمی دهند. زیارت اهل قبور در صبح شنبه و صبح جمعه قبل از طلوع آفتاب فضیلت های زیادی دارد.

رفتن به قبرستان در شب اول قبر

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در مورد حکم زیارت اهل قبور در شب اول قبر فرموده است که: شدیدترین ساعات بر میت، شب اول قبر است. همان شب اولی که او را دفن می کنند، چون هنوز خود را نیافته است و نمی خواهد در آن قبر زندگی کند و  ترس از مرگ دارد.

حکم رفتن زن حائض به قبرستان چیست؟

برای زیارت اهل قبور و زیارت اهل قبور، وضو و غسل شرط نمی باشد. چون که گورستان جایی برای پرستش و عبادت نمی باشد. وضو و داشتن طهارت و پاکی برای عبادت هایی همانند نماز خواندن برای اموات ، روزه ، حج و خواندن بهترین سوره برای اموات و .. می باشد.

هدف از زیارت اهل قبور برای عبرت گرفتن است و رفتن زنان به قبرستان با شرایط جایز می باشد.  تمامی مراجع تقلید حکم رفتن زن حائض را به قبرستان، جایز می دانند.

زیارت اهل قبور برای زنان حائض جایز است و این کار در زمانی که عذر شرعی دارند، کراهتی ندارد. زن حائض می تواند نماز میت را بخواند.

چرا زن باردار نباید به قبرستان برود؟

حکم زیارت قبور برای  زن باردار در هیچ آیه و یا روایتی منع نشده است، ولی اگر طبق توصیه ی پزشک زیارت اهل قبور منجر به غم و ناراحتی شدید برای زن باردار شود، و این ناراحتی موجب آسیب دیدن جنین شود، حکم رفتن به قبرستان زن باردار جایز نمی باشد.

یکی دیگر از دلایلی که چرا زن باردار نباید به قبرستان برود، این است که چون قبرستان دارای فضای سنگینی است و دلیل سنگین بودن فضا هم به خاطر روح هایی است که هنوز نتونستن بالا بروند، برای زنان باردار خوب نمی باشد

آیا زیاد به قبرستان رفتن امری پسندیده است؟

حکم زیارت اهل قبور به صورت مکرر امری پسندیده ای نمی باشد. در قرآن آمده است که: همانگونه که قبله ی شما یک قبله ی میانه است شما را نیز امت میانه ای قرار داده ایم.

آیا زیاد به قبرستان رفتن امری پسندیده است؟

باید این میانه را در حد اعتدال رعایت نمایید و افراط و یا تفریط نکنید. به این صورت که طوری نباشد که تمام اوقات فکر و ذهن شما مشغول زیارت قبور باشد و فکر مرگ و مردگان را از امور دنیا باز دارد.

رفتن به قبرستان بدون غسل جنابت

حکم رفتن به قبرستان بدون غسل جنابت هیچ گونه کراهتی نداشته و افراد بدون غسل جنابت هم می توانند نماز میت را بخوانند. ولی آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به این سوال که آیا رفتن بدون غسل جنابت به قبرستان اشکالی دارد، می فرماید که: بهتر عدم حضور در قبرستان است.

چه روزهایی نباید به قبرستان برویم ؟

زیارت اهل قبور یکی از سنت های دیرینه ی اسلامی می باشد که در میان شیعیان و اهل سنت هم رواج دارد. زیارت اهل قبور عزیزانی که دست آن ها از این دنیا کوتاه است، مستحب می باشد. همه ی زمان ها برای زیارت اهل قبور خوب است و روزهای متعددی در روایات بیان شده اند.

سفارش انواع سنگ قبر از فروشگاه جنت نوین

جنت نوین یکی از مراکز تهیه و توزیع سنگ قبر بصورت آنلاین و حضوری در ایران می باشد که انواع مختلف سنگ مراز ( سنگ قبر مرمر ،سنگ قبر لاکچری، سنگ قبر گرانیت، سنگ مزار مرمریت، سنگ مزار مصنوعی، سنگ قبر سفید  ) را با بهترین کیفیت در طرح های متنوع و با قیمت عالی برای عرضه و فروش قرار داده است.

برای سفارش و خرید سنگ قبر از محصولات این فروشگاه دیدن کنید

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

میانگین امتیاز 4 / 5 – تعداد رای 1
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
12 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسن انصاری
حسن انصاری
1 سال قبل

سلام و روز بخیر
من همیشه این سوال ذهنمو مشغول کرده بود اینکه میگن چرا چهارشنبه ها نباید به قبرستان رفت!! بر چه اساس گفته میشه ؟ آیا براساس روایات دینی هستش و یا بر اساس فرهنگ و رسومات قومی قبیله ای ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید و به سوالات من جواب بدید

پشتیبان سایت
پشتیبان سایت
1 سال قبل
پاسخ به  حسن انصاری

سلام روز بخیر
در هیچ کتاب و روایاتی تا جایی که ما اطلاع داریم گفته نشده که چهارشنبه ها نباید به قبرستان رفت. شاید از دلایلی که در منطقه یا اطراف شما گفته می شود چهارشنبه ها نباید به قبرستان رفت بیشتر بر اساس عقاید و رسومات همان منطقه باشد و الا از نظر شرعی هیچ منعی ندارد

سارا سادات
سارا سادات
1 سال قبل

سلام من مجبورم شبها به قبرستان برم ،،فقط در حد یک اخلاص سر قبرمادرم آیا اخلاص من به روحش میرسه؟؟رفتن در شب مرده رو عذاب نمیده ؟؟

امیر حسین
امیر حسین
1 سال قبل

سلام ممنون میشم منو راهنمایی کنید
چرا نباید شب به قبرستان رفت ؟ از طرفی اگر حکم شرعی دارد چرا در برخی از روایات اشاره شده است که برخی از معصومان(ع)، شب هنگام برای زیارت به قبرستان رفته‌اند.؟

پشتیبان سایت
پشتیبان سایت
1 سال قبل
پاسخ به  امیر حسین

با سلام طبق روایتی ذکر شده از پیامبر اکرم ( ص ) : زیارت اهل قبور در شب کراهت دارد پیامبراکرم (ص) در روایتی به ابوذر می فرماید : در روز برخی اوقات قبور را زیارت کن و در شب زیارت نکن.

از طرفی ما روایت هایی داریم که برخی از معصومان(ع)،شب ها برای زیارت به قبرستان رفته اند بین این دو دسته از روایات می‌توان این گونه جمع کرد که وارد قبرستان شدن جهت درس گرفتن از عاقبت دیگران و یا زیارت عمومی اهل قبور در شب اشکالی ندارد و آنچه کراهت دارد زیارت قبر افراد مشخص است؛

حسین
حسین
1 سال قبل

متشکرم

ااا
ااا
8 ماه قبل

سلام وقت بخیر
شنیدم از غروب پنجشنبه تا غروب جمعه مردگان آزادند که به هر جایی بروند و از طرفی وقتی ما در این زمان به دیدار قبرشون بریم باعث میشه بخاطر ما برگردند به قبر خودشون و تا آخر اونروز مجبورند در کنار قبر خودشون باشند. آیا این درسته و بهتره این زمان به دیدارشون نریم؟

Razie
Razie
7 ماه قبل

باسلام . چرا می گویند از دفن میت باید سه روز بگذرد و بعد سر قبر او برای زیارت رفت؟ ایا می توان روز دوم بعد از دفن میت به سر قبرش برای فاتحه و زیارت رفت؟ ایا شگون دارد؟ چون بعضی از عوامل میگویند که روز دوم بعد از دفن میت برای زیارت قبرش شگون ندارد.

M
M
5 ماه قبل

سلام چرا در ایام هفته که ذکر کردین یک شنبه نوشته نشده یعنی در این روز نباید ب قبرستان رفت

سید سامیار
سید سامیار
5 ماه قبل

با سلام از خط بسیار زیبای وبسایت شما خیلی خوشمون اومد

محمد
محمد
4 ماه قبل

بنظر من ارواح در قبرها زندگی نمیکنن و در جایگاه مشخص شده ای که همان عالم برزخ است حضور دارند،مگر ارواحی که تازه مرگ راتجربه کرده اند و یا وابستگی شدیدی به دنیا داشته اند که انها هم بالاخره مسیر را طی خواهند کرد،وشب هنگام که ذکر کرده اید کراهت دارد و ارواح شب ب مهمانی خداوند یا مهمانی بهشتی میروند با احترام به شما و دیدگاهتون ،در همین کره خاکی همزمان شب و یا روز راهمه زنده ها تجربه نمیکنن چه برسه به ارواحی که نه دیگر از جنس دنیای ماده هستن و شاید حتی حضوری درزمین نداشته باشن و در همان عالم برزخ باشند ،چون همه کسانی که مرگ راتجربه کرده اند و دوباره بازگشته اند یا تجربه هیپنوتیزم گرانی که به تناسخ اعتقاد دارند ،یک وجه تشابه وجود دارد و همه انها یا اکثریت عبور سریع از یک تونل یا دالان باریک و تاریک به سمت نقطه روشن را تجربه کرده اند ،که در علم ستاره شناسی اگر شخصی با سرعت نور بتواند به سمت کرات دیگر حرکت کند بخاطر سرعت بی نهایتی که دارد همه جا را تاریک و حافظه تصویری تونل مانندی برای او ایجاد میشود ،و میتوان بجرأت گفت که این همان حرکت روح با سرعت نور به سمت جایگاه ابدی خویش است و نکته ای که قابل برداشت است این است که این موضوع احتمال حضور دائم ارواح را در زمین رد میکند چه رسد به شب یا روز بودن موقعیت مکانی و زمانی ارواح و اینکه به ارواح اجازه داده میشود که زمانهای خاصی به زمین برگردند که از وابستگیهای زمینی که مهمترینش خانواده هست اطلاع پیدا کنند شاید توهمی بیش نباشد چون بر ارواح چیزی پوشید نیست و در دنیای تلپاتی که دارند اگاهی کامل به اکثریت مواضع راخواهند داشت. ممنون از شما به امید به سرانجام رسیدن همه ما.

نیما
نیما
2 ماه قبل

السلام.علی.اهل.قبور

12
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

"*" indicates required fields