جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

نحوه برخورد با فرد عزادار چگونه باید باشد؟

فهرست مطالب
نحوه برخورد با فرد عزادار چگونه باید باشد؟

زمانی که فردی عزادار می شود حلقه ی دوستان و نزدیکان او خودشان را در غم فرد عزادار شریک می دانند. حتما تا به حال برای شما نیز اتفاق افتاده که به نزد فرد داغداری بروید و تلاش کنید تا با تسلی دادن بار غم وی را سبک تر نمایید.

به همین مناسبت در این مقاله بر آن هستیم تا نکاتی که لازم است در رابطه با نحوه برخورد با فرد عزادار بدانیم را با شما به اشتراک بگذاریم. همراه ما بمانید.

هر آنچه که باید در مورد با نحوه برخورد با فرد عزادار بدانیم

افراد زیادی در این دنیا وجود دارند که برای ما مهم هستند. با از دست دادن این افراد دنیا بر سر ما فرو می ریزد. خشم، انکار، اضطراب، ترس، افسردگی و… از جمله حالت هایی هستند که در فرد عزادار ایجاد می شوند. در چنین شرایطی اقوام، دوستان و آشنایان به نزد فرد می آیند و تلاش می کنند تا وی را تسلی دهند.

با این حال پر بیراه نیست اگر بگوییم بسیاری از ما دقیقا نمی دانیم که در چنین موقعیت هایی انجام چه کاری به صلاح است و از چه انجام چه کاری باید اجتناب نماییم. در یک کلام نحوه برخورد با فرد عزادار را هیچ کسی به ما یاد نمی دهد مگر اینکه خودمان تلاش کنیم و آن را فرا بگیریم.

چگونه عزاداران را دلداری دهیم؟

عزیز ما نزدیک ترین فرد یا افراد زندگی اش را از دست داده است. حال او مساعد نیست. نامساعد بودن حال او بر حال دیگران نیز تاثیر می گذارد اما افراد حاضر در مراسم نباید اجازه دهند تا این شرایط سخت اوضاع را از کنترل خارج کند ممکن است در این شرایط احساس کنید که سکوت بهترین چیز است.

احتمالا می ترسید که حرف و سخن شما بر روی فرد عزادار اثر منفی بگذارد یا اوضاع را به مراتب سخت تر نماید این شرایط قابل درک است اما لطفا اجازه ندهید تا این تفکر شما را از فرد عزادار دور نماید.

همچنین بخوانید : آشنایی کامل با آداب برگزاری مراسم ختم

باید بدانید که در حال حاضر مهمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که به سادگی در کنار او باشید. و این بهترین نحوه برخورد با فرد عزادار است. در ادامه از نکاتی خواهیم گفت که به شخص عزادار کمک می کند تا آرام شود:

غم و ناراحتی افراد را درک کنیم

درک کردن دیگران در کلام آسان است اما در عمل نه. در حقیقت زمانی که رویدادی چون عزا بر یک فرد عارض می گردد وی به هیچ چیزی جز درک شدن از سوی دیگران نیاز ندارد. اما چگونه دیگران را درک کنیم؟ آیا درک کردن دیگران تابع قوانین خاصی است؟

بهتر است بدانید که هیچ روش یا متد درستی برای عزاداری موجود نیست. همراه شدن با دیگران و درک کردن آنها به یک غلتک عاطفی شبیه است که پستی و بلندی های مختص به خودش را به همراه دارد.

غم و اندوه افراد را درک کنیم

با این حال لازم به ذکر است که احساسات و هیجانات در همه ی افراد به یک شیوه و به یک اندازه بروز پیدا نمی کند. پس از اینکه به دیگران بگویید یا به آنها توصیه نمایید که چه کاری باید انجام دهند خودداری نمایید.

عزیزتان را درک کنید

گفتنی است که فرد سوگوار ممکن است که رفتارهایی چون کتک زدن خود، گریه های گاه و بیگاه، فریاد و ناله و… را از خود بروز دهد. تنها چیزی که وی در این شرایط به آن نیاز دارد این است که بداند کاری که در حال انجام دادن آن می باشد طبیعی است. پس تحت هیچ شرایطی او را قضاوت نکنید.

نکته ی دیگری که بیان آن در اینجا خالی از لطف نیست این است که آگاه باشید هیچگونه جدول زمانی برای ناراحتی و غم وجود ندارد. سوگواری در افراد مختلف مدت زمان متغیری دارد.

همچنین بخوانید : آیا خواندن سوره و قرآن برای اموات ثواب دارد؟

بعضی ها بعد از مدت زمان طولانی غم شان را فراموش می کنند و این در حالی است که عده ای برای این مهم به مدت زمان کوتاه تری نیاز دارند. پس تحت هیچ شرایطی به عزیز خودتان فشار نیاورید و برای فراموش شدن این مصیبت وی را تحت فشار نگذارید.

بدانید به کسی که عزیزی را از دست داده چه بگویید!

قبل از اینکه به مراسم ختم برویم و یا بخواهیم تا به فرد عزادار تلفن بزنیم و او را تسلی دهیم به این فکر می کنیم که چه بگوییم. چگونه بگوییم. از کجا شروع کنیم.

با این حال کمتر کسی به این مسئله فکر می کند که چه بشنویم. چگونه بشنویم و چه واکنشی نشان دهیم. بدیهی است که گوش سپردن به فرد عزادار بهتر و تاثیرگذارتر از حرف زدن با وی می باشد.

تمام آنچه که درمورد برخورد با فرد عزادار باید رعایت کنید!

چه بسیار هستند افرادی که فکر می کنند صحبت کردن در رابطه با مرگ و عزا به هیچ عنوان خوب و پسندیده نیست. به همین دلیل از رفتن به نزد فرد عزادار اجتناب می کنند و همواره در تلاشند تا پایشان را در مراسم ختم نگذارند.

از اینرو شما باید بدانید که حادثه رخ داده. فردی از دنیا رفته و خبر آن به گوش همه رسیده پس صحبت کردن راجع به مرگ در این شرایط دیگر زشت و وحشتناک نیست. اتفاقا می تواند بار غم فرد عزادیده را سبک تر نماید و این اتفاق مثبتی است.

تمام آنچه که درمورد برخورد با فرد عزادار باید رعایت کنید!

پس بهترین توصیه این است که به مجلس ختم بروید. در کنار افراد داغدیده قرار بگیرید. به صحبت آنها گوش دهید و اجازه دهید تا آنها سرشان را بر روی شانه ی شما بگذارند. این بهترین نحوه برخورد با فرد عزادار است.

درک کنید

دوست شما، قوم و خویش شما، آشنای شما در حالت مساعدی نیست. اتفاق بدی رخ داده. تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که وی را درک کنید.

مطمئن باشید که هیچ چیزی جز درک کردن و فهمیدن فرد عزادار نمی تواند او را آرام نماید. به حرف های او گوش دهید. پناه او باشید و اجازه دهید تا او خودش را سبک کند. نحوه ی برخورد با فرد عزادار اصلا سخت نیست تنها کافی است تا به خودتان نقش یک حامی یا پشتیبان دهید.

چگونه با کودکان داغدیده رفتار کنیم

زمانی که یک کودک داغدار می شود وی در شرایط بسیار حساسی قرار می گیرد. از اینرو رفتار با کودک داغدار ظرافت های خاص خودش را دارد.

او را در آغوش بگیرید

لازم نیست حرفی بزنید، تنها کودک را در آغوش بگیرید و بدین طریق او را حمایت کنید. مطمئن باشید که با انجام دادن این عمل حس همدردی و همدلی شما به خوبی انتقال داده می شود.

کودک عزادار را در آغوش بگیرید

برای او کتاب بخوانید

در اینجا لازم است تا شما به برون ریزی عاطفی کودک کمک کنید. پس قصه هایی را تعریف کنید که بیشترین شباهت را به زندگی کودک داشته باشند. حتما در بعضی از قسمت ها از کودک بخواهید تا ادامه ی داستان را خودش تعریف نماید.

ورق زدن آلبوم های خانوادگی

خاطرات را با یکدیگر مرور کنید. با ورق زدن آلبوم می توانید این عمل را به بهترین شکل ممکن به انجام برسانید. یادتان باشد که تحت هیچ شرایطی از کودک نخواهید که فرد متوفی را فراموش کند. شایان ذکر است که با انجام این عمل شما حسی از گناه را به او القا خواهید کرد.

نحوه برخورد با همسر عزادار

همسرتان مهمترین و نزدیک ترین فرد به شما است. شما شریک زندگی وی هستید. در نتیجه در زمان سوگواری وظیفه دارید تا در کنار وی باقی بمانید و او را تسلی دهید. اما احتمالا بسیاری از افراد دقیقا نمی دانند که در چنین شرایطی چه عکس العملی را باید نشان دهند. در ادامه از نکات مهم راجع به نحوه برخورد با همسر عزادار خواهیم گفت.

بگذارید گریه کند

گریه کردن افراد را سبک می کند. لذا تحت هیچ شرایطی نباید جلوی گریه کردن همسرتان را بگیرید. در زمان سوگواری به او اجازه دهید تا گریه کند.

گریه مرد عزادرا برای همسر

باید بدانید که اشک ریختن هورمون های خاصی را در بدن آزاد می کند. آزاد شدن این هورمون ها استرس را کمتر کرده و حال فرد داغدیده را بهتر می نماید.

گوش دادن به حرفهای همسر

اگر افراد بدانند که شنونده بودن چقدر بهتر از گوینده بودن است حتما زمان بیشتری را به شنونده بودن اختصاص می دهند. پس در زمان سوگ و غم فقط بشنوید و اجازه دهید تا فرد داغدار صحبت کند.

سکوت کردن

اصلا لازم نیست که چیزی بگویید. فقط بشنوید و اجازه دهید تا همسرتان برون ریزی عاطفی داشته باشد. این عمل به او کمک می کند تا آرام تر شود. سکوت کردن بهترین نحوه برخورد با فرد عزادار است.

همچنین بخوانید : آیا اموات دلتنگ می شوند؟

به او امید دهید

پیشتر گفتیم که سکوت کردن بهترین نحوه ی برخورد با فرد عزادار است. اما اگر خواستید چیزی بگویید حواستان باشد که گفته ی شما از دایره ی امید خارج نباشد.

اجازه دهید یک روز را به خودش اختصاص دهد

اگر همسر شما در خانه و یا در بیرون از منزل وظایفی را بر عهده دارد بهتر است تا در روزهای سوگواری و غم نسبت به انجام آن وظایف به او سخت نگیرید. اجازه دهید تا در حال خودش باشد.

در دلداری دادن به فرد عزادار چه چیزهایی را نباید گفت ؟

وقتی فردی عزیزی را از دست می دهد باید در سخن گفتن و نحوه رفتار با او چیزهایی ر رعایت کنیم .

فرد عزادار را از ابراز احساسات باز ندارید

بهتر است اجازه دهید تا فرد عزادار احساساتش را بروز دهد. به هیچ عنوان جلوی او را نگیرید. به او نگویید که گریه نکند یا شیون سر ندهد. این رفتار نه تنها درد او را التیام نمی بخشد که حتی رنج او را بیشتر می کند.

دلداری دادن به داغدیده

کسی که در سوگ عزیزش می نشیند حال روحی مساعدی ندارد. در کنارش باشید و او را حمایت کنید.

هرگز نگویید بنده خدا راحت شد

این حرف بدترین چیزی است که می تواند از دهان شما بیرون بیاید. پس اگر نمی دانید چه بگویید بهتر است تا سکوت کنید و با صحبت های نسنجیده خاطر افراد داغدار را مکدر نکنید.

مجلس گرم کن نباشید

سعی نکنید که مجلس را به دست بگیرید. اجازه دهید تا افراد داغدار در کانون توجه باشند. بهتر است در محیط باقی بمانید و هر جا که نیاز است یاری رسان باشید و حمایت کنید.

مرگ فرد متوفی را انکار نکنید

شما باید به افراد داغ دیده کمک کنید تا با حقیقت مرگ کنار بیایند از اینرو انکار کردن مرگ متوفی شرایط را به مراتب بدتر می کند.

فرد سوگوار را به خاطر احساساتش سرزنش نکنید

به هیچ عنوان صحیح نیست تا فرد سوگوار را سرزنش نمایید. این کار به او احساس گناه میدهد و القای احساس گناه بدترین کاری است که شما می توانید انجام دهید.

همچنین بخوانید : نوشتن وصیت نامه اموال و آشنایی با انواع آن

هیچ قانون و نوشته ای مبنی بر روش صحیح نحوه برخورد با فرد عزادار وجود ندارد. همه چیز آموختنی است. در این مطلب سعی کردیم تا نکات مهم در رابطه با این مهم را با شما به اشتراک بگذاریم.

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر و سنگ مزار

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر مرمر ، سنگ قبر گرانیت ، سنگ مزار مرمریت و سنگ مزار مصنوعی می باشد . جهت کسب اطلاع بابت خرید سنگ قبر می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۱۷۰۵ تماس حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

امتیاز خود را ثبت کنید

2 پاسخ

    1. سعی کنید کنارش باشید این میتونه بزرگترین کمک باشه اینجور مواقع افراد خودشونو تنها وبی کس احساس میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

"*" indicates required fields