جنت نوین: یعنی لمس قلب مشتری
شـروع از ســال 1375

آیا حکم نگه داشتن وسایل مرده را می دانید ؟

فهرست مطالب

بیشتر افرادی که عزیزان خود را از دست می دهند، این سوال برای آن ها پیش می آید که حکم وسایل مرده و عزیز دل از دست رفته ی آن ها چه می باشد و باید با آن ها چه کار کنند.

بعضی از افراد دوست دارند که به عنوان یادگاری برخی از وسایل مرحوم خود را نگه دارند، برخی دیگر آن ها را به کسی می دهند و ثواب این کار را به روح مرده ی خود ارسال می کنند.

حکم وسایل مرده برای نگه داشتن و یا بخشیدن آن به افراد مستمند و نیازمند کاملا سلیقه ای می باشد ولی از لحاظ شرعی توصیه می شود که آن ها را به افراد نیازمند داده تا استفاده شوند.

به دلیل این که وسایل دارای طول عمر مشخصی هستند، به مرور زمان احتمالا فرسوده و خراب شوند و با این کار شما موجب اتلاف مالی می شوید و این امر حرام است.

با لباس های میت باید چکار کرد ؟

در پاسخ به این سوال که با لباس میت باید چکار کرد، می توان گفت که برخی از افراد بلافاصله بعد از تشییع جنازه این موضوع را حل می کنند، افرادی وسایل مرده ی خود را به یادگار نگه می دارند و به کسی نمی دهند. بعد از مدتی باید در مورد وسایل مرده باید تصمیم گرفت و دید که باید با آن ها چه کار کرد.

همان گونه که می دانید، وسایل هر شخصی با انرژی خاصی اشباع شده است که خود فرد در طول زندگی آن انرژی را دارد. برای همین خاطر جهت جلوگیری از بروز برخی مشکلات، بهتر است که از شر لوازم و وسایل مرده خلاص شوند.

این موضوع را به خاطر داشته باشید که به جای انبار کردن وسایل مرده بهتر است که آن ها را به یک فرد مستمند و نیازمند ببخشید تا ثواب این کار به روح عزیز از دست رفته ی شما برسد.

نگه داشتن لباس میت چه حکمی دارد ؟

حکم وسایل میت به این صورت است که نگه داشتن لباس میت اشکالی ندارد. ولی در صورتی که تعداد لباس ها بسیار زیاد باشد و برای پوشیدن مناسب باشد، بهتر است که خود وارث ها آن ها را بپوشند.

بعضی از وارث ها که نمی توانند لباس ها را بپوشند، توصیه می شود که آن ها را به یک نیازمند بدهند، این کار خیلی ثواب دارد و ثواب آن نصیب روح مرده می شود. چون اگر لباس های میت نگه داشته شوند، به مرور زمان خود به خود پوسیده می شوند و از بین خواهند رفت.

به نگه داشتن لباس ها و وسایل متوفی نوعی اتلاف مال گفته می شود. بازماندگان متوفی بدون این که از وسایل مرده بهره ی مفید ببرند، موجب اتلاف مال می شوند.

در برخی موارد هم نگه داشتن وسایل فرد فوت شده موجب می شود که بازماندگان فرد متوفی با دیدن آن ها به یاد عزیز از دست رفته ی خود بیفتند و بی تابی کرده و عزاداری کنند. در این صورت به دلیل این که از لحاظ شرعی  عزاداری بیش از سه روز برای مرده جایز نیست،  در مورد حکم وسایل مرده توصیه می شود که آن ها را نگه ندارند.

حکم پوشیدن لباس میت چیست ؟

حکم وسایل متوفی و پوشیدن لباس میت به این صورت است که، چون وسایل مرده جزء اموال آن به حساب می آید، تمامی آن به ورثه می رسد.

در صورت هرگونه تصرف در آن ها، باید این کار با اجازه ی ورثه های آن فرد متوفی انجام شود. برای همین خاطر پوشیدن لباس میت به وسیله ی ورثه های آن و یا افراد دیگر با اجازه ی تمامی ورثه ها مشکل و ایرادی نداشته و هیچ گونه مشکلی برای این کار وجود ندارد.

آیا دست زدن به لباس میت غسل دارد ؟

آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پاسخ به این سوال می فرمایند که : در صورتی که لباس شخصی به بدن جنازه بخورد، غسل مس میت واجب نمی شود. تنها زمانی این غسل میت برای فرد واجب می شود که جایی از بدن به بدن فرد مرحوم بخورد.

حکم دفن لباس های میت

آیت الله العظمی خامنه ای در مورد حکم وسایل مرده به خصوص حکم دفن لباس های میت می فرمایند که: افرادی که می گویند لباس میت را باید دفن کرد، کاملا حرف غلطی زده است. دفن و سوزاندن لباس های متوفی به هیچ عنوان جایز نمی باشد و حرام است. چون لباس های میت هم مانند سایر اموالش، متعلق به ورثه ی او  است.

برای همین خاطر چیزی که ارزش مالی دارد و صاحب مالک است، دفنش جایز نیست. در صورتی که لباس نجس باشد باید آب کشیده و پاکیزه شود و اگر کثیف باشد بهتر است که شسته و تمیز شود و اگر اندازه ی هیچ کدام از ورثه ها نباشد، توصیه می شود که به یک فرد مستحق و فقیر داده شود.

آیا باید وسایل کودک فوت شده را بخشید ؟

در مورد وسایل کودک متوفی، به هیچ عنوان بخشیدن آن ها به افراد دیگر توصیه نمی شود. در زمان مرگ کودک، تمامی لباس های او باید دفن شوند.

هرگز اسباب بازی های مورد علاقه ی کودک متوفی را نباید به کودک دیگری داد، چون در این صورت تمامی انرژی های منفی به آن منتقل می شوند.

افرادی هم که لوازم کودک متوفی خود را برای کودک کوچک خود نگه می دارند، باید بدانند که کار کاملا اشتباهی می کنند. این کار آن ها می تواند صدمات جبران ناپذیری را به سلامتی کودک وارد کند

آیا می توان لباس و وسایل متوفی را تا بعد از چهلم بیرون انداخت؟

به دلیل این که انرژی متوفی تا 40 روز بر روی لباس خود باقی می ماند، در صورتی که تصمیم دارید لباس ها را بلافاصله به شخص دیگری تحویل دهید، آن ها را نه به یک نفر، بلکه به چند نفر باید توزیع کنید.

برخی از افراد هم معتقد هستند که برعکس، حکم وسایل میت و لباس های آن به این صورت است که باید تا 40 روز آن ها را در خانه نگه دارید. چون روح فرد متوفی در خانه است. ولی علما و فقهای دینی در مورد حکم وسایل مرده معتقد هستند که باید وسایل مرده را توزیع کرده و با این کار به مرحوم احسان و خیرات ارسال کنید.

بهترین زمان برای خارج کردن وسایل مرده چه موقع می باشد؟

بهترین زمان برای خارج کردن وسایل میت بعد از چهلم فرد است. چون تا چهل روز انرژی فرد بر روی لوازم و وسایل او باقی می ماند.

چرا باید لباس های میت را سوزاند ؟

لباس های میت را زمانی باید سوزاند که میت کودک باشد، در غیر این صورت سوزاندن لباس های میت کار اشتباهی است.

چرا باید لباس های میت را سوزاند ؟

اگر مرده عرق کند آیا وسایل مرده ( لباس و تخت ) او نجس است ؟

آیت  الله علوی گرگانی در مورد نجس بودن وسایل مرده به دلیل عرق کردن آن فرموده است که: بدن میت تا قبل از پایان غسل محکوم به نجاست می باشد. در صورتی که قبل از غسل میت با بدن او تماس پیدا کنید در صورتی که بدن او عرق کرده و مرطوب باشد، نجس می باشد.

حکم نجاست لباس و تخت فرد متوفی با عرق آن به این صورت است که: اگر عرق جریان پیدا کند، نجس می باشد، ولی در صورتی که جریان پیدا نکرده باشد، تنها اطراف آن نجس است.

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر و سنگ مزار

جنت نوین فروشنده انواع سنگ قبر مرمر ، سنگ قبر گرانیت ، سنگ مزار مرمریت و سنگ مزار مصنوعی می باشد . جهت کسب اطلاع بابت خرید سنگ قبر می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۱۷۰۵ تماس حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فهرست مطالب
آخرین مقالات
ارتباط با ما
شماره تماس

۰۲۱-۵۵۲۰۶۸۸۱

ایمیل

jannatnovin@gmail.com

آدرس

آدرس : جاده قدیم قم – روبروی درب باب الرضا بهشت زهرا – ساختمان پیک کویر – دفتر شماره ۷ ،۸ ، ۱۲

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

میانگین امتیاز 1.6 / 5 – تعداد رای 7

3 پاسخ

  1. واقعا متاسفم برای کسی که این متن و نوشته و بیشتر برای کسی که نظارت و تایید کرده قطعا اگه عزیز از دست داده بود و یا …. هیچوقت فکر نمی‌کرد که سایل امتوفی شر هستند واز انها باید خلاص شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

"*" indicates required fields